uvijek na mreži

Učenici Glazbene škole Josipa Hatzea na državnom natjecanju osvojili brojne nagrade

Učenici Glazbene škole Josipa Hatzea ostvarili su iznimne rezultate na 57. hrvatskom državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa, koje se održalo u Zagrebu od 5. do 13. travnja.

Filip Mišković iz klase Maroja Brčića apsolutni je pobjednik u disciplini gitare. Natječući se u četvrtoj kategoriji postigao je najveći broj bodova od svih natjecatelja raspoređenih u šest kategorija, a zahvaljujući dosadašnjim iznimnim rezultatima na državnim i međunarodnim natjecanjima Filip Mišković je i Splitski pupoljak 2019

Prvo natjecanje Duhačkog orkestra Glazbene škole Josipa Hatzea, pod vodstvom Jakova Jurića, urodilo je i prvom nagradom. Duhački orkestar osnovan je 2017. godine, a vodi ga nekadašnji učenik Glazbene škole Josipa Hatzea, danas akademski trubač Jakov Jurić, koji je u vrlo kratkom vremenu izgradio kvalitetan i muzikalan ansambl kojeg se često može čuti i u glazbenim marševima Splitom kao Hatze Brass To Go.

Uspješni su bili i orguljaši iz klase Borne Barišić, čiji je učenik Mladen Bonomi u drugoj kategoriji osvojio prvu nagradu, a Magdalena Muše u prvoj kategoriji dobitnica je druge nagrade. Najveći uspjeh od klavirista postigao je Branimir Župić, učenik Kosovke Čudine, koji je u četvrtoj kategoriji osvojio prvu nagradu, a drugu nagradu u trećoj kategoriji osvojio je još jedan njezin učenik, Sergej Luša Kleva. U petoj kategoriji natjecala se i Petra Akrap, iz klase Helene Bojić, te je osvojila drugu nagradu. Nagrađeni su i pjevači iz klase Sanje Erceg-Vrekalo: u prvoj kategoriji Hrvoje Čuić osvojio je drugu nagradu, dok je u drugoj kategoriji Tomislav Jukić dobitnik prve, a Ivana Kukavica druge nagrade. U četvrtoj kategoriji gitare natjecala se još jedna učenica Maroja Brčića, Paula Ćurić, koja je osvojila drugu nagradu, dok su iz klase Antonije Škorput drugu nagradu osvojile Gordana Kliškić, u četvrtoj kategoriji, te Ivana Kovač u trećoj kategoriji. U Solfeggiu su se natjecali učenici Agneze Medić u prvoj kategoriji, od kojih je Ena Garić osvojila prvu, a Lina Kovačević drugu nagradu, dok je učenica Marijane Markotić, Matea Jončić, u drugoj kategoriji osvojila drugu nagradu. Mandolinisti iz klase Ivane Kenk Kalebić osvojili su druge nagrade i to Mate Košutnik, Karlo Jelić i Nikola Mitrevski u trećoj kategoriji, dok je istu nagradu Ana Mlačić osvojila u petoj kategoriji.  Nagrade na državnoj razini još jednom potvrdile su kvalitetan pedagoški rad profesora Glazbene škole Josipa Hatzea te neiscrpnu posvećenost, trud i muzikalnost učenika.

Komentiraj