uvijek na mreži

Uključimo se u akciju ”Za pravi put”

Darujte srce akciji ”Pravi put” – zajednička je poruka Doma za odgoj djece i mladeži i Lions kluba Dioklecijan koji u ponedjeljak 13.2.2017. organiziraju humanitarni koncert u Domu hrvatske vojske Lora, a na kojem nastupaju Giuliano i grupe Flystones i Juxebox live band. Cjelokupni iznos donirat će se Domu za odgoj djece i mladeži na Brdima.
– Novac ćemo iskoristiti za uređenje stambene jedinice za naše ”organizirano stanovanje” sa našom povremenom ili potpunom podrškom. Kupit ćemo namještaj, uredit ćemo parket i zidove, te kupiti električne uređaje za jedan stan u kojem će moći boraviti do šest mladih ljudi – kazao nam je Edin Nurkić, voditelj Odjela stručno-odgojnog rada Doma za odgoj djece i mladeži Split na Brdima i dodao kako su prošle godine imali odlično iskustvo sa splitskom udrugom Most gdje je upravo najteža skupina korisnika uspjela završiti radno osposobljavanje nakon čega su se svi uspjeli i zaposliti. No, nastao je problem oko pronalaženja stanova za njihovo potpuno osamostaljivanje pa je ovo idealan način da uređenjem stana do kraja tim mladim ljudima pomognemo.
Lions club Dioklecijan postoji već trinaest godina, a akcija se održava u ponedjeljak 13. veljače.
– To je ispalo slučajno, iako nas taj broj nekako prati. Zadnjih nekoliko godina svakako nam je cilj napraviti akcije koje traju kraće i u kojima se sredstva mogu znatno brže sakupiti – kazala nam je predsjednica LC Dioklecijan Mrković Ksenija.
Za ovu je akciju, baš kako i nalaže zakon, otvoren poseban račun, a kako je kazala predsjednica Mrkonjić raduje ih što su se u ovoj akciji fokusirali na instituciju i na mlade ljude koji su na neki način zaboravljeni.
– Njima doista treba pomoć društva jer im nedostaje ono osnovno, uređen životni prostor – kazala je.
– Željeli bismo zamoliti pravne i fizičke osobe koje mogu donirati namještaj i električne aparate da nam se jave i unaprijed se u ime naše mladosti koja treba našu pomoć za korak na ”Pravi put”, zahvaljujemo – zaključio je Edin Nurkić iz Doma za odgoj djece i mladeži.

Komentiraj