Nije potrebno puno sastojaka i vrlo je jednostavna za pripremu
Osnova ovog tarta je zdrobljeni keks umjesto prhkog tijesta pa se zbog toga brzo priprema, a frangipane krema od badema se jako dobro slaže sa jabukom. Ovaj se tart priprema u Engleskoj za Uskrs.
Sastojci za podlogu:
175 g digestive keksa
75 g otopljenog maslaca
Sastojci za frangipane kremu:
75 g maslaca
75 g šećera
2 jaja
75 g mljevenih badema
žličica arome badema
50 g listića badema za posip
i još je potrebna jedna veća jabuka narezana na ploške
PRIPREMA:
Smrvite kekse i pomiješajte ih sa otopljenim maslacem. Utisnite smjesu u namaščen kalup za pite s odvojivim dnom, promjera 20 centimetara. Ostavite u hladnjaku dok pripremate kremu. U blenderu pomiješajte maslac sa šećerom, dodajte dva jaja i mljevene bademe, te na kraju žličicu arome (ekstrakta) badema.
U kalup sa ohlađenom podlogom prvo poslažite ploške jabuka, a zatim prelijte frangipane kremom, poravnajte i pospite listićima badema. Pecite u pećnici na temperaturi od 180 C 30 minuta.