uvijek na mreži

USKRSNE SLASTICE EUROPE: Recept za englesku “Apple frangipane tart”

Nije potrebno puno sastojaka i vrlo je jednostavna za pripremu

Osnova ovog tarta je zdrobljeni keks umjesto prhkog tijesta pa se zbog toga brzo priprema, a frangipane krema od badema se jako dobro slaže sa jabukom. Ovaj se tart priprema u Engleskoj za Uskrs.

Sastojci za podlogu:

175 g digestive keksa

75 g otopljenog maslaca

Sastojci za frangipane kremu:

75 g maslaca

75 g šećera

2 jaja

75 g mljevenih badema

žličica arome badema

50 g listića badema za posip

i još je potrebna jedna veća jabuka narezana na ploške

PRIPREMA:

Smrvite kekse i pomiješajte ih sa otopljenim maslacem. Utisnite smjesu u namaščen kalup za pite s odvojivim dnom, promjera 20 centimetara. Ostavite u hladnjaku dok pripremate kremu. U blenderu pomiješajte maslac sa šećerom, dodajte dva jaja i mljevene bademe, te na kraju žličicu arome (ekstrakta) badema.

U kalup sa ohlađenom podlogom prvo poslažite ploške jabuka, a zatim prelijte frangipane kremom, poravnajte i pospite listićima badema. Pecite u pećnici na temperaturi od 180 C 30 minuta.

Komentiraj