uvijek na mreži

Velike greške Jeffersona i Hamze za golove Rijeke

Dvije nevjerojatne pogreške Jeffersona i Hamze stajale su Hajduka nastavka serije bez pobjede protiv Rijeke. Ta tradicija ostaje, Rijeka na Rujevici s 2:0 svladala “bijele”, bila bolji protivnik, posebno u prvom poluvremenu.
– Da možemo, promijenili bismo sedam-osam igrača – na poluvremenu je govorio Vik Lalić, pomoćnik Joana Carrilla.
Utakmica je praktički i riješena u tom prvom dijelu, a Hajduk je djelovao kao i da nije došao na utakmicu. Istina, momčad Matjaža Keka do golova je došla velikim pogreškama Jeffersona i Hamze, ali to ne umanjuje dojam da je Rijeka bila puno bolji rival u prvom dijelu. Pri pogotku Maleša za 1:0 Hajduk je imao aut, Tudor ga je izveo do Jeffersona, koji je promašio loptu, odnosno dodao je na nogu Malešu. A drugi gol, kojeg je postigao Gavranović, a Rijeka lijepo izigrala kompletnu Hajdukovu zadnju liniju, plod je izgubljene lopte Hamze na svojoj polovici. Ozbiljni vezni igrači takve greške, u momčadi koja želi biti u vrhu, sebi ne mogu dopustiti. U nastavku se Hajduk trgnuo, odigrao otvorenije, imao i neke prigode, ali gola nije bilo, a Rijeka je utakmicu, koja možda znači i titulu prvaka, mirno privela kraju.
– Znali smo da greške moramo svesti na minimum, dobra momčad poput Rijeke to uvijek iskoristi. A oba gola baš smo primili iz pogreški. Imali smo i neke prigode, posebno u drugom poluvremenu, ali takav je nogomet, kad ne postigneš gol, onda nema pobjede – kazao je Carrillo.
Valja napomenuti da je Hajduk bio bez podrške Torcide, koja se bori protiv uvjeta za navijače na stadionu Rujevica. Taj navijački kavez, smatra Torcida, ima neljudske uvjete i nakon što su na posljednju utakmicu u Rijeci stigli u narančastim kombinezonima aludirajući na zatvorenički tretman, sada su se Hajdukovi navijači odlučili na bojkot.
Komentiraj