uvijek na mreži

VIDEO: Jure Vojković napravio nam je pobjednički koktel sa natjecanja u Bledu!

Poznati splitski barmen otkrio nam je detalje sa nedavnog natjecanja, te najavio svoje radionice na predstojećem Grand Gourmetu

Jure Vojković, najpoznatiji splitski barmen vratio se sa 40. Trofeja barmena u Bledu s nagradom za najbolju Art dekoraciju u sklopu izrade barskih mješavina u After dinner i Fancy kategoriji koktela.

Kako nam je ispričao, u svoje dosadašnje dvadeset i dvije godine profesionalnog rada osvojio više od pedeset različitih nagrada:

-Išao sam u srednju ugostiteljsku školu i znao sam odmah da cijelog života želim raditi upravo ovaj posao – kazao je.

Jure je do današnjeg statusa došao upornim radom i neprestanim edukacijama. Završio je tečaj rezbarenja i dekoriranja voća i povrća kod dvostrukog svjetskog prvaka u dekoriranju stola Xiang Wanga (Vegetable & fruit carving Wang) u Luzernu u Švicarskoj, a na Kubi je 2011. godine prošao majstorsku edukaciju izrade koktela Mojito u legendarnom baru La Bodeguita del Medio u Havani gdje je taj koktel i nastao, a često ga je posjećivao i Ernest Hemingway. 

Znaju li ljudi u Hrvatskoj  prepoznati dobar koktel?

-Znaju, ali osoblje se još uvijek nedovoljno cijeni.

Zašto  sa tolikim iskustvom niste pronašli  posao na nekoj od destinacija gdje se barmen više cijeni, što vas drži ovdje?

  • Ljubav prema Hrvatskoj!
Komentiraj