uvijek na mreži

Vladimir Anzulović: Kalajžić će nam donijeti dosta pobjeda

Odmor je riječ, koja se na Gripama ne spominje često, još se nisu stišali dojmovi s dalmatinskog derbija protiv Zadra, a “Žute” u četvrtak u 18 sati, u sklopu 8. kola Druge ABA lige, čeka dvoboj protiv Primorske u Kopru. Bit će to pravi derbi, Primorska je vodeća momčadi lige, nema poraza u dosadašnjih sedam utakmica.
– U ovom ritmu gdje nemamo puno vremena za osvrtanje nazad, čeka nas teško gostovanje u Kopru. Nećemo imati vremena za rekuperaciju, ali želio bi još jednom pohvaliti igrače za pristup protiv Zadra. Ponovit ću da smo u situaciji gdje nakon ozljede Morrisa moramo drugačije rasporediti snage. Gurati mlade i pobjeđivati, a uz to zadovoljiti visoke kriterije splitske publike i novinara, a to nije lako. Nepravedno je ne istaknuti učinak Mate Kalajžića u posljednjim utakmicama, tako i protiv Zadra bez obzira na probleme u trećoj četvrtini, doslovno nas je možda sam vratio na kraju. Na kraju je bilo malo manjka koncentracije. Malo ljudi apostrofira da naši mladi igrači dobivaju dosta šansi i dosta ih iskorištavaju. Mate Kalajžić je prvi put u ulozi nosioca i playmakera, to je dečko koji će nam donijeti dosta pobjeda. Po prvi put u karijeri ima loptu u rukama, on odlučuje. Lani je lopta bila više u rukama Scotta i Filipovića. Nositelj je ekipe koja se bori za vrh. Moramo imati strpljenje. Nije lako pobjeđivati sa mladim playmakerom koji nema back-upa. Veljačić se tek vratio, ali daleko je to od pravoga – rekao je Splitov trener Vladimir Anzulović.
Potom se Anzulović okrenuo dvoboju u Kopru.
– Pokriveni su na svim pozicijama. Bit će potrebno odgovoriti na njihovu fizičku snagu. Igramo protiv ekipa koje su duplo skuplje od nas, a kad je tako onda se ne pita samo nas, nego i protivničku ekipu. Moramo zaustaviti tranziciju, pristupiti utakmici prije svega da zatvorimo svoj koš. Ako mjerimo kvalitetu držim da su Zadar i Primorska tu negdje, imaju slične budžete, sličnu snagu ispod koša. Obje su ekipe dobro vođene. Primorska je s pravom prvi favorit za ulazak u Aba ligu – zaključio je Anzulović.

Komentiraj