uvijek na mreži

Vratite nam sport, vratite nam zdravlje

  • Ujedinjeno kraljevstvo koje je u potpunom lockdownu od početka godine nije zabranilo tjelovježbu, a mi iz kineziološke struke upravo na to stalno apeliramo – napisala je na svom Facebook profilu poznata splitska umirovljena profesorica ritmičke gimnastike Ljerka Srhoj. Dopustite nam treninge i odlazak u dvorane, pridržavat ćemo se svih epidemioloških mjera – poručila je.

Bivši nogometaš Luka Vučko iz NK Primorac Sobreč i NK Union Podstrana isto razmišlja:

  • Sport je neizmjerno važan za fizičko i mentalno zdravlje djece i mladih, pauza koja se događa uzrokuje im fizičke i psihološke probleme. Zabrane treniranja dovest će kod mnoge djece do odustajanja od sporta, a samim tim i do loših posljedica za njihovo zdravlje. Povratak u formu igrača ovisi puno o tome na kojem nivou rada je bio i u kojem stanju prije pauze, ali nažalost puno bitnije je psihološko stanje koje netreniranjem dovodi do jednog gubitka motivacije i opasnosti od odustajanja od ozbiljnog bavljenja sportom.

Iskreno se nadam da će Stožer dopustiti povratak treninzima svih kategorija. Nema logike da su djeca zatvorena u školi, a dvorane i sportski tereni zjape prazni. Djeca i mladi trpe veliku štetu – zaključio je Vučko.

Komentiraj