uvijek na mreži

Vremenska prognoza

Piše: Ojdana Koharević

Od kratkih rukava do zimskih jakni i kaputa. Tako bi glasila preporuka za odijevanje  sljedećih dana kad će Dalmaciju pratiti različite meteorološke prilike. Nakon dinamičnog vremena u drugoj polovici siječnja, ovaj će mjesec završiti  jutarnjim mrazom u Zagori, prohladnim jutrima uz obalu i na otocima, te obiljem sunca uz mjestimičnu naoblaku. Slično će biti na samom početku veljače,  uz red oblaka, red sunca, s hladnim jutrima i nešto ugodnijim dnevnim temperaturam, uglavnom do 10 stupnjeva.

Prema kraju tjedna sve toplije, a za vikend bi temperature mogle dostići i do 15 stupnjeva.

Zima nam je ovoga siječnja pokazala zube,  višim predjelima donijela snijeg, a pahulje su nakratko  zalepršale i uz obalu. Na hladnoću i siječanjski snijeg nadomak Splita podsjeća obližnji Mosor jer su snijeg i led na ovoj dalmatinskoj planini postojani već duže vrijeme, a prelijepi prizori snježnog Mosora iz središta Splita s razlogom privlače pažnju. 

Siječanj ćemo ispratiti, čekamo veljaču, u narodu poznatu kao veljaču-prevrtljaču, vidjet ćemo što će nam hoće li opravdati ovaj naziv ili će proteći bez velikih meteoroloških iznenađenja.

Foto: O.K.

Komentiraj