uvijek na mreži

Za Split igram za nula kuna

Bruno Šundov, 221 centimetar visoki centar, koji se nakon dvadeset godina vratio u redove Splita protiv Cibone će debitirati u “žutom” dresu. Prije dvadeset godina, bez nastupa za prvu momčad, otišao je s Gripa i sada se vratio kući. Premijeru će imati u dvoboju osmine finala kupa Hrvatske, u utakmici, koja odlučuje o plasmanu na završni turnir osmorice, na Gripe u nedjelju (18) stiže Cibona.
Šundov:
– Odavno mi je želja bila zaigrati za Split, evo me sada na zalasku karijere, ali nikad nije kasno. Jako se veselim narednim danima. Hvala i upravi i treneru na razumijevanju što sam doma. Definitivno mogu dati ruke, pomoći mladim igračima u sazrijevanju. Nisam tu da bih im uzimao minutažu. Trener Skelin me vodio u juniorima, imamo jako korektan odnos, igrao sam za njega i u Pepinsteru, bit ću mu desna ruka i na terenu, i u svlačionici – kazao je Šundov.
Bruno će karijeru završiti u “žutom” dresu, ali i nakon toga namjerava ostati u košarci.
– A što, da otvorim kafić i budem šef? Želja mu je ostati u košarci, to radim već 25 godina, što ću raditi nebitno. Sad sam fokusiran na ostatak sezone – kaže Šundov.
Otvoreno je kazao da igra za nula kuna.
– To je specifična situacija, ja tu igram volonterski, ugovor je na nula kuna. To je isključivo moja želja, želim pomoći i na taj način, i to me veseli – kazao je Bruno.
Osvrnuo se i na momčad.
– Dosta mlada ekipa, jedno je Kedžo iskusniji. Nedostaje nam tog iskustva. Ti momci treniraju 50 posto bolje nego što igraju. Treba im malo slobode da intenzitet treninga pretoče na utakmicu, potencijal je tu, samo treba pustiti ručnu – kazao je Šundov.
Kazao je par riječi o dvoboju s Cibonom.
– Definitivno je Ante Nazor unio živost u momčad, igraju jako agresivno, na treningu momci grizu parket, oni su kako dvanaest gladnih zvijeri. Ako ne budemo parirali njihovoj energiji onda ćemo imati problema – zaključio je Šundov.
Na njegove riječi nadovezao se trener Ivica Skelin.
– Cibona je jedan od tri najteža protivnika sezone. Imaju puno individualne kvalitete, iskustva. Nije ih lako braniti. Nisu to samo Žorić i Tomas, ima i ostalih, u zadnje vrijeme dižu se Novačić i Rozić. Teško je kazati odakle prijeti prava opasnost. Treba zaustaviti njihovu unutarnju igru. Moramo im prvo fizički parirati, a onda možemo
govoriti o svemu ostalom – rekao je Skelin.
Trener je zadovoljan dolaskom Šundova.
– Svojim iskustvom ukazat će momcima na neke stvari, nije isto kada samo govori trener. U nekim situacijama smo prenervozni, igramo s premalo strpljenja – kazao je Skelin.
Gripe će biti pune.
– Šteta što se već sada sastajemo s Cibonom, ali takav je ždrijeb. Protiv Cibone bit će više ljudi nego do sada, u dosadašnjem tijeku sezone nismo ni imali ovako atraktivnog protivnika – zaključio je Skelin.

Komentiraj