Iako izgledom japanske palačinke podsjećaju na američke, dvostruko su deblje, a tijesto je trostruko mekše. Odličan su izbor za doručak ili večeru i u posljednje su vrijeme totalni hit.
Potrebno je:
- 2 jaja
- 3/4 šalice mlijeka
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 1 i 2/3 šalice brašna
- 1 i 3/4 žličice praška za pecivo
- 3 žlice šećera
Priprema:
Umutite pjenasto jaja, mlijeko i ekstrakt vanilije u velikoj posudi. U drugoj posudi izmiješajte brašno, prašak za pecivo i šećer, te dodajte u tekući dio smjese. Ostavite smjesu za palačinke da odmori 15 minuta.
Namastite tavu tankim slojem ulja i na sredinu stavite zaimaču (kacijolu) smjese. Poklopite poklopcem. Pecite na srednje jakoj vatri. Nakon dvije minute okrenite palačinku na drugu stranu i pecite još dvije minute poklopljeno poklopcem.
Poslužite ih sa javorovim sirupom, marmeladom, nutellom, voćem ili samo sećerom.