uvijek na mreži

Zaboravite obične ili američke, hit su japanske palačinke

Iako izgledom japanske palačinke podsjećaju na američke, dvostruko su deblje, a tijesto je trostruko mekše. Odličan su izbor za doručak ili večeru i u posljednje su vrijeme totalni hit.

Potrebno je:

  • 2 jaja
  • 3/4 šalice mlijeka
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 i 2/3 šalice brašna
  • 1 i 3/4 žličice praška za pecivo
  • 3 žlice šećera

Priprema:

Umutite pjenasto jaja, mlijeko i ekstrakt vanilije u velikoj posudi. U drugoj posudi izmiješajte brašno, prašak za pecivo i šećer, te dodajte u tekući dio smjese. Ostavite smjesu za palačinke da odmori 15 minuta.

Namastite tavu tankim slojem ulja i na sredinu stavite zaimaču (kacijolu) smjese. Poklopite poklopcem. Pecite na srednje jakoj vatri. Nakon dvije minute okrenite palačinku na drugu stranu i pecite još dvije minute poklopljeno poklopcem.

Poslužite ih sa javorovim sirupom, marmeladom, nutellom, voćem ili samo sećerom.

Komentiraj