uvijek na mreži

“Zemlja nomada” osvojila najviše Oscara, Anthony Hopkins iznenadio

Film “Zemlja nomada” najuspješniji je bio na dodjeli Oscara, a pripali su mu Oscar za najbolji film, glavnu žensku ulogu i režiju. Očekivano, Frances McDormand dobila je Oscara za najbolju žensku ulogu, a veliko iznenađenje je Oscar za najbolju glavnu mušku ulogu koju je dobio je Anthony Hopkins za ulogu za film “Otac”. Ovim Oscarom, Hopkins, koji nije nazočio dodjeli, postao je najstariji glumac koji je osvojio ovu nagradu.

U kategoriji Oscara za najbolju sporednu žensku ulogu dobila je Youn Yuh-jung za “Minari”. Youn je postala prva Korejka koja je dobila Oscara za najbolju sporednu žensku ulogu, a Oscara za najbolju sporednu mušku ulogu dobio je Daniel Kaluuya za “Judu i crnog mesiju”. Oscara za najbolju režiju dobila je Chloe Zhao za “Zemlju nomada”. Zhao je postala tek druga žena u povijesti koja je dobila Oscara za režiju. Prva je bila Kathryn Bigelow.

Nažalost, fantastični “Quo vadis, Aida” Jasmile Žbanić nije osvojio Oscara za najbolji međunarodni film, već danski film “Još jedna runda” redatelja Thomasa Vinterberga.

Oscara za najbolju pjesmu iz filma dobila je pjesma “Fight for You” iz filma “Juda i crni mesija”. Glazbu pjesme napisali su D’ Mile i H.E.R. dok su riječi napisale Tiara Thomas i H.E.R. Najbolji dugometražni animirani film je Soul.

Komentiraj